Καλέστε τώρα

25310 20270

Ως ακράτεια ούρων ορίζεται η ακούσια απώλεια ούρων και εμφανίζεται δυστυχώς σε όλες τις ηλικίες, με μεγαλύτερη συχνότητα φυσικά στην τρίτη ηλικία.

Περίπου το 4% των ενήλικων γυναικών κάθε ηλικίας, παρουσιάζουν κάποια μορφή ακράτειας.

Στις γυναίκες άνω των σαράντα, ο αριθμός δείχνει το 20%, σύμφωνα με έρευνες, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, εφόσον η ακράτεια ακόμα και στις μέρες μας αποτελεί ταμπού και δυστυχώς ο παράγοντας ντροπή, σίγουρα μπερδεύει τα στατιστικά.

Σε πολλές περιπτώσεις, η ακράτεια μπορεί να προκαλέσει αμηχανία, χαμηλή αυτοεκτίμηση και μπορεί να οδηγήσει σε μοναξιά ή αντικοινωνική συμπεριφορά.  Πολλές γυναίκες, βάζουν εμπόδια στη ζωή τους προτιμώντας να αποφύγουν δραστηριότητες που μπορούν να τις φέρουν σε δύσκολη θέση (όπως η  η άσκηση, η σεξουαλική δραστηριότητα, η έξοδος κ.ά.) και οδηγούνται σε απομόνωση και πιθανόν σε καταθλιπτικά φαινόμενα, αφήνοντας να επηρεαστεί η ζωή τους σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι θα την επηρέαζε το ίδιο το πρόβλημα .Αλλά αυτό δεν είναι αναγκαίο...

Ας εξετάσουμε για αρχή από τί προκαλείτε η γυναικεία ακράτεια:

Ακράτεια από προσπάθεια

Αφορά τις 9 από τις 10 περιπτώσεις ακράτειας και οφείλεται στην χαλάρωση του πυελικού εδάφους ή του σφικτήρα μυ γύρω από την ουρήθρα. Οι μύες του πυελικού εδάφους, κρατούν την ουρήθρα κλειστή. Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι μύες χαλαρώνουν μόνο όταν ο εγκέφαλος μας στείλει ερεθίσματα ότι πρέπει να ουρήσουμε. Οι μύες χαλαρώνουν, συσπάται η ουροδόχος κύστη και επιτυγχάνεται η ούρηση. Όταν όμως οι μύες του πυελικού εδάφους είναι χαλαροί, ενδεχόμενη αύξηση της πίεσης στην κύστη, μπορεί  να προκαλέσει απώλεια ούρων.

Η ακράτεια κατά την σωματική άσκηση είναι συχνό φαινόμενο.

Η κύστη μας δέχεται πίεση κατά την σωματική άσκηση, όταν φτερνιζόμαστε, όταν βήχουμε και γενικότερα όταν κινούμαστε.

Οι μύες του πυελικού εδάφους μπορεί να χαλαρώσουν,  λόγω παχυσαρκίας επειδή τους ασκείται βάρος, λόγω εγκυμοσύνης ή τοκετού. Επίσης κατά την εμμηνόπαυση, η έλλειψη οιστρογόνων προκαλεί την αδυναμία τους και φυσικά αίτια όπως είναι η ηλικία, σίγουρα δεν βοηθούν.

Ακράτεια λογω υπεραντιδραστικής κύστης

Η ακράτεια αυτής της μορφής συμβαίνει όταν μια γυναίκα αισθάνεται την ανάγκη για ούρηση, αλλά η κύστη συσπάται απότομα , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί η απώλεια ούρων. Έτσι, υπάρχει διαφυγή ούρων, προτού φτάσει η γυναίκα στην τουαλέτα.

Ακράτεια έπειξης...ο δεύτερος πιο συνήθης τύπος γυναικείας ακράτειας.

Η ακράτεια έπειξης όπως αλλιώς ονομάζεται αυτού του είδους η ακράτεια, συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις εγκεφαλικών παθήσεων  όπως είναι τα εγκεφαλικά, η νόσος Πάρκινσον και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να έχουμε ακράτεια έπειξης αλλά και χαλάρωση του πυελικού εδάφους συγχρόνως. Γενικότερα εάν υπάρχουν συμπτώματα από περισσότερους από έναν τύπους ακράτειας ούρων, τότε μιλούμε πλέον για μικτή ακράτεια.

Υπερπλήρωση

Η υπερπλήρωση αντιπροσωπεύει περίπου το 10-15% όλων των περιπτώσεων ακράτειας. Υπάρχει περίπτωση να έχετε υπερπλήρωση, εάν αισθάνεστε ότι  δεν μπορείτε ποτέ να αδειάσετε την κύστη σας εντελώς ή όταν η η ροή των ούρων σας είναι πολύ μικρή όταν πάτε στην τουαλέτα. Πολλές γυναίκες επίσης παραπονιούνται πως δεν μπορούν να ξεκινήσουν εύκολα την ούρηση.  Αυτό μπορεί να προκληθεί από νευρικά προβλήματα, όπως όταν ο εγκέφαλος δεν γνωρίζει ότι η κύστη είναι πλήρης, ή όταν τα ούρα δεν είναι σε θέση να βγουν εύκολα λόγω απόφραξης της ουρήθρας. Ή ακόμα από ανωμαλίες όπως από σακχαρώδη διαβήτη, τραυματισμούς σπονδυλικής στήλης, αλλά και από πρόπτωση των οργάνων των κολπικών τοιχωμάτων.

Λειτουργική ακράτεια

Η λειτουργική ακράτεια μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με σοβαρές παθήσεις, όπως είναι η νόσος Αλτζχάιμερ, όπου τα άτομα αδυνατούν να οργανώσουν την σκέψη τους για να ουρήσουν έγκαιρα. Λειτουργικοί λόγοι, εμποδίζουν τους ασθενείς με αρθρίτιδα να επισκεφθούν την τουαλέτα εγκαίρως και το ίδιο μπορεί να συμβεί σε άτομα με αναπηρία. Γενικότερα λοιπόν λειτουργική ακράτεια έχουμε λόγω φυσικών προβλημάτων ή γνωστικών δυσκολιών.

Όποιος κι αν είναι ο τύπος της ακράτειας που σας ενοχλεί, μην καθυστερείτε το ραντεβού σας με τον κατάλληλο γιατρό. Ο γυναικολόγος , ο ουρολόγος ή ο ουρογυναικολόγος σας με εξειδίκευση στα προβλήματα αυτά, αφού πάρει το ιστορικό σας, μπορεί να σας κατατοπίσει σχετικά με τις εξετάσεις στις οποίες θα πρέπει να υποβληθείτε.

Απευθυνθείτε στον ουρολόγο η τον γυναικολόγο σας...

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως συζητώντας το πρόβλημα με έναν ειδικό, μπορούμε να βρούμε λύσεις ... Ιδίως όταν η ακράτεια είναι ήπια, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με τα κατάλληλα μέτρα. Μερικές απλές συμβουλές που μπορεί να σας προτείνουν, για να καταλάβετε, είναι οι παρακάτω:

  • Τις γνωστές πλέον ασκήσεις Kegel (ασκήσεις του πυελικού εδάφους με σκοπό την τόνωση των μυών που περιβάλλουν την ουρήθρα). Οι ασκήσεις αυτές καθυστερούν την επιδείνωση της ακράτειας, εφόσον γίνονται επαναλαμβανόμενα.  Βρείτε στο tsagiannidis.gr τον ειδικό εκγυμναστή μυών Kegel..
  • Με την απώλεια βάρους , ώστε να μην ασκείται επιπλέον βάρος στους μύες του πυελικού εδάφους... 
  • Με σωστή διατροφή απαλλαγμένη από υπερβολική καφεϊνη που είναι διουρητική. Επίσης αν είστε δυσκοίλιες, ο σωστός τρόπος διατροφής με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, που διευκολύνουν την κινητικότητα του εντέρου ευνοεί, καθώς η δυσκοιλιότητα μπορεί να επιδεινώσει την ακράτεια.... και με άλλους τρόπους που μπορεί να σας συμβουλέψει πάντα καλύτερα ο γιατρός σας ανάλογα με τον τύπο ακράτειας σας. Τα παραπάνω ενδεικτικά μέτρα αποτελούν θεραπεία συμπεριφοράς. Όμως η ακράτεια αντιμετωπίζεται και φαρμακευτικά αλλά και χειρουργικά. Ο γιατρός σας  μετά την διάγνωση θα μπορέσει να σας κατευθύνει κατάλληλα και είναι ο πλέον ειδικός, στον οποίο θα πρέπει να απευθυνθείτε. Μην το καθυστερείτε.... 

Αν η ακράτεια λοιπόν αποτελεί για εσάς καθημερινότητα, ή ταλαιπωρεί κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο , σας ενημερώνουμε πως δεν είστε η μόνη... και δεν υπάρχει κανένας λόγος ντροπής. Σήμερα, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.Εδώ στα Ιατρικά Τσαγιαννίδη θα βρείτε τα καταλληλότερα είδη για την διαχείριση της ακράτειας:

  • Για ελαφριά έως μέτρια μορφής ακράτειας, δοκιμάστε τις σερβιέτες ακράτειας  Molimed Premium που παρά τον μεγάλο βαθμό απορροφητικότητας που διαθέτουν, είναι συμπαγής και ασύγκριτα λεπτές ώστε να μην γίνονται αντιληπτές, ούτε κάτω από πολύ εφαρμοστά ρούχα.

 Molimed Premium, οι ιδανικότερες και κατά την διάρκεια της λοχείας.

Πάνες Μolicare για απόλυτη προστασία στην βαριά ακράτεια.Τα πλεονεκτήματα των ποιοτικών προϊόντων ακράτειας Molicare με την εγγύηση του οίκου Hartmann σε σχέση με άλλες πάνες ακράτειας και σερβιέτες ακράτειας που έχετε δοκιμάσει είναι πολλά... 

  • Ο υπεραπορροφητικός τους πυρήνας , αιχμαλωτίζει τις δυσάρεστες οσμές και εγγυάται εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • Το κάλυμμα από Dry-Plus φλις σε όλη την επιφάνεια, βοηθάει το δέρμα να παραμένει στεγνό.
  • Τα εσωτερικά τοιχώματα και η ανατομική τέλεια εφαρμογή με ελαστικές πτυχές που αγκαλιάζουν το πόδι,  συγκρατούν την υγρασία και αποκλείουν τα ατυχήματα.
  • Είναι απόλυτα φιλικά προς το δέρμα, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι δυσάρεστοι ερεθισμοί του δέρματος.

Mπείτε στο eshop μας για να δείτε τις προσφορές για πάνες ακράτειας ενηλίκων και βρακάκια ακράτειας ενηλίκων και επωφεληθείτε από τις χαμηλές τιμές μας.Αν τις δοκιμάσετε , δεν θα τις αλλάζετε. Βρείτε τα είδη που εξυπηρετούν τις δικές σας ανάγκες σε προσφορά στο tsagiannidis.gr στις πιο χαμηλές τιμές...

Με την απώλεια βάρους , ώστε να μην ασκείται επιπλέον βάρος στους μύες του πυελικού εδάφους.. Με σωστή διατροφή απαλλαγμένη από υπερβολική καφεϊνη που είναι διουρητική. Επίσης αν είστε δυσκοίλιες, ο σωστός τρόπος διατροφής με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, που διευκολύνουν την κινητικότητα του εντέρου ευνοεί, καθώς η δυσκοιλιότητα μπορεί να επιδεινώσει την ακράτεια.

... και με άλλους τρόπους που μπορεί να σας συμβουλέψει πάντα καλύτερα ο γιατρός σας ανάλογα με τον τύπο ακράτειας σας. Τα παραπάνω ενδεικτικά μέτρα αποτελούν θεραπεία συμπεριφοράς. Όμως η ακράτεια αντιμετωπίζεται και φαρμακευτικά αλλά και χειρουργικά. Ο γιατρός σας  μετά την διάγνωση θα μπορέσει να σας κατευθύνει κατάλληλα και είναι ο πλέον ειδικός, στον οποίο θα πρέπει να απευθυνθείτε. Μην το καθυστερείτε...

Αν η ακράτεια λοιπόν αποτελεί για εσάς καθημερινότητα, ή ταλαιπωρεί κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο , σας ενημερώνουμε πως δεν είστε η μόνη... και δεν υπάρχει κανένας λόγος ντροπής. Σήμερα, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Εδώ στα Ιατρικά Τσαγιαννίδη θα βρείτε τα καταλληλότερα είδη για την διαχείριση της ακράτειας:

  • Για ελαφριά έως μέτρια μορφής ακράτειας, δοκιμάστε τις σερβιέτες ακράτειας  Molimed Premium που παρά τον μεγάλο βαθμό απορροφητικότητας που διαθέτουν, είναι συμπαγής και ασύγκριτα λεπτές ώστε να μην γίνονται αντιληπτές, ούτε κάτω από πολύ εφαρμοστά ρούχα.

 Molimed Premium, οι ιδανικότερες και κατά την διάρκεια της λοχείας.

  • Για περιπτώσεις βαριάς  και οξύτατης ακράτειας, φροντίστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα με πάνες ακράτειας  ή βρακάκια ακράτειας  Molicare  του οίκου Hartmann.

Πάνες Μolicare για απόλυτη προστασία στην βαριά ακράτεια.

Τα πλεονεκτήματα των ποιοτικών προϊόντων ακράτειας Molicare με την εγγύηση του οίκου Hartmann σε σχέση με άλλες πάνες ακράτειας και σερβιέτες ακράτειας που έχετε δοκιμάσει είναι πολλά... 

  • Ο υπεραπορροφητικός τους πυρήνας , αιχμαλωτίζει τις δυσάρεστες οσμές και εγγυάται εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • Το κάλυμμα από Dry-Plus φλις σε όλη την επιφάνεια, βοηθάει το δέρμα να παραμένει στεγνό.
  • Τα εσωτερικά τοιχώματα και η ανατομική τέλεια εφαρμογή με ελαστικές πτυχές που αγκαλιάζουν το πόδι,  συγκρατούν την υγρασία και αποκλείουν τα ατυχήματα.
  • Είναι απόλυτα φιλικά προς το δέρμα, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι δυσάρεστοι ερεθισμοί του δέρματος.

Mπείτε στο eshop μας για να δείτε τις προσφορές για πάνες ακράτειας ενηλίκων και βρακάκια ακράτειας ενηλίκων και επωφεληθείτε από τις χαμηλές τιμές μας.

Αν τις δοκιμάσετε , δεν θα τις αλλάζετε. Βρείτε τα είδη που εξυπηρετούν τις δικές σας ανάγκες σε προσφορά στο tsagiannidis.gr στις πιο χαμηλές τιμές...