Είναι τελικά απαραίτητος o υγραντήρας CPAP; Ποιά τα οφέλη από την χρήση του;

Είναι τελικά απαραίτητος o υγραντήρας CPAP; Ποιά τα οφέλη από την χρήση του;

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που έχουν οι νέοι χρήστες συσκευών υπνοθεραπείας είναι εάν ο υγραντήρας CPAP είναι απαραίτητος και αν θα αποτελέσει αποτελεσματικό συμπλήρωμα στη θεραπεία της αποφρακτικής άπνοιας κατά τον ύπνο.

75% των ασθενών που ξεκινούν την  θεραπεία CPAP χωρίς την χρήση υγραντήρα, παρουσιάζουν διαφορετικούς βαθμούς ξηρής και συμφορημένης μύτης και λαιμού. Το φαινόμενο αυτό αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνο με την χρήση θερμαινόμενου υγραντήρα και αποδεικνύει την χρήση του απίστευτα ευεργετική.

Βλέπετε, ο αεραγωγόairway-cpapς μας, κρατά σταθερή ροή αέρα που ρέει μέσα και έξω από τη μύτη και το στόμα και κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο να υγραίνει αυτόν τον αέρα για να κρατήσει τα ρινικά μας περάσματα στο βέλτιστο επίπεδο υγρασίας.

Ωστόσο, η θεραπεία με CPAP είναι γνωστό ότι επηρεάζει τα επίπεδα αυτά, ιδίως αν ανοίγουμε το στόμα μας κατά τον ύπνο με CPAP. Οπότε οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν όφελος στη χρήση του υγραντήρα, καθώς η ξηρότητα είναι μία από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες της θεραπείας με CPAP.

 

dry-mouth-2-302x170

Ιδίως εάν είστε άνω των εξήντα ετών, έχετε στην πραγματικότητα πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να σας ωφελήσει ο υγραντήρας CPAP. Και αν χρησιμοποιείτε  δύο ή περισσότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα, έχετε έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να τον απαιτήσετε.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας CPAP;

 

Ο υγραντήρας CPAP συνήθως αποτελεί αποσπώμενο τμήμα του μηχανήματος. Περιέχει ένα θάλαμο ή μια δεξαμενή που μπορεί να γεμίσει με αποσταγμένο νερό. Κάτω από αυτό το θάλαμο, μια θερμή πλάκα θερμαίνει το νερό και μετατρέπει ένα μέρος του σε υγρασία. Ο αέρας του δωματίου περνά από αυτό και αυτή η υγρασία παραδίδεται στον αεραγωγό, από τη μύτη στον λαιμό και στους πνεύμονες.

Υγραντήρας CPAP

Όλοι οι θερμαινόμενοι υγραντήρες προσαρμόζονται εύκολα και γρήγορα στις αντίστοιχες συσκευές και ρυθμίζονται ηλεκτρονικά μέσα από το μενού της συσκευής CPAP, AutoCPAP ή BiPAP σας. Αυτός ο υγροποιημένος αέρας μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό κατά μήκος του αεραγωγού και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ξηρότητας από τη θεραπεία.  Ενσωματώστε λοιπόν έναν υγραντήρα στη συσκευή CPAP, AutoCPAP ή BiPAP σας, ιδίως αν είστε νέος χρήστης και απολαύστε έναν άνετο ύπνο.

 

 

Τι περιποίηση χρειάζεται ο υγραντήρας CPAP;

  • Αδειάζετε κάθε νερό που απομένει στο θάλαμο κάθε πρωί. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι δεν θα αναπτυχθεί κανένα βακτήριο. Ξεπλύνετε το θάλαμο κάθε πρωί, καθαρίστε τον με ένα μείγμα νερού με υγρό για τα πιάτα και αφήστε τον να στεγνώσει στον αέρα.
  • Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καθαρίστε το θάλαμο με διάλυμα νερού με ξύδι και στη συνέχεια, ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε τον αέρα. Με αυτή τη ρουτίνα θα αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα και θα απολυμάνετε αποτελεσματικά το θάλαμο νερού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη, αντιβακτηριακά σαπούνια ή άλλες σκληρές χημικές ουσίες στο θάλαμο νερού. Μην ρισκάρετε να εισάγετε επιβλαβείς ουσίες στους πνεύμονές σας.

 

Οι γιατροί λένε ότι η ταλαιπωρία από την ξηρότητα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που παρεμποδίζουν την θεραπεία CPAP.

Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε ότι η άνεση μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με την απλή προσθήκη του υγραντήρα. Επειδή έχετε άπνοια ύπνου και πρέπει να υποβληθείτε σε νυχτερινή θεραπεία CPAP, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε έναν άνετο ύπνο.

Η υγρασία που προσφέρει ο υγραντήρας CPAP, σημαίνει περισσότερη άνεση και είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για να ολοκληρώσετε τη θεραπεία σας και να κάνετε την εμπειρία CPAP σας επιτυχημένη.

Μαξιλάρι CPAP για καλύτερο ύπνο

Για ακόμα καλύτερη ποιότητα ύπνου κατά την θεραπεία σας, επιλέξτε ένα ειδικό μαξιλάρι CPAP από το eshop μας tsagiannidis.gr. Βρείτε αυτό που σας εξυπηρετεί καλύτερα σε ειδικές χαμηλές τιμές - από μόλις 38 ευρώ- και απολαύστε τα οφέλη που σας προσφέρει.

 

Στο tsagiannidis.gr προτείνουμε λύσεις που να βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητάς σας, κατανοώντας τις ανάγκες σας...Διαθέτουμε ποικιλία από συσκευές υπνοθεραπείας CPAP & BIPAP για την καταπολέμηση της υπνικής άπνοιας, καθώς και μάσκες για CPAP & BIPAP, φίλτρα και ότι άλλο χρειάζεστε. Μπείτε στο e-shop μας και βρείτε ότι χρειάζεστε…  με την καλύτερη εξυπηρέτηση και σε ανταγωνιστικές τιμές...


Αφήστε το σχόλιο σας
Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Απαιτούμενα πεδία *

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιό σας.