Καλέστε τώρα

25310 20270

Οι ασκήσεις Kegel για μεγάλο διάστημα αποτελούσαν taboo, και αυτό γιατί λανθασμένα συνδέονταν μόνο με προβλήματα ακράτειας και θεωρούνταν χρήσιμες μόνο για μεγαλύτερες γυναίκες. Πλέον όμως τα οφέλη και η αναγκαιότητα των πυελικών ασκήσεων από τις νεαρότερες ηλικίες είναι γνωστά. Κάτι θα ‘χει πάρει και σένα το αυτί σου και σίγουρα θα έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου να τις εντάξεις στην καθημερινότητά σου…

Διάφορα αίτια και πιο συγκεκριμένα η εγκυμοσύνη, ο τοκετός, η υπερβολική αύξηση σωματικού βάρους και η φυσική γήρανση, ενοχοποιούνται για την χαλάρωση των μυών του κόλπου ή αλλιώς των μυών Kegel. Η κατάσταση ευτυχώς είναι αναστρέψιμη…

Mε την "γυμναστική" της ευαίσθητης περιοχής, θα δεις μεγάλη διαφορά… και σου δίνουμε πέντε λόγους, γιατί να το κάνεις...

Πρώτον και κύριον, οι ασκήσεις Kegel βελτιώνουν το σεξ και η εξήγηση γι’ αυτό είναι απλή… Κατά τη διάρκεια του οργασμού, οι μυς Kegel συστέλλονται ρυθμικά. Όσο περισσότερο εξασκείς τους μυς αυτούς με kegels, τόσο πιο δυνατά συστέλλονται και όσο πιο δυνατή είναι η συστολή, τόσο πιο έντονος γίνεται ο οργασμός.

Και όχι μόνο, τα Kegels προλαμβάνουν και την ανεπιθύμητη ακράτεια, ελέγχοντας καλύτερα τις συσπάσεις των μυών στο σημείο αυτό. Πολλές γυναίκες υποφέρουν όταν γελούν ή βήχουν, απλά επειδή οι μύες της περιοχής είναι αδύναμοι. Βοηθήσε τους μυς Kegel να σε βοηθήσουν, ενισχύοντας τους, ώστε να συμβάλεις στη μείωση ή και την πλήρη αποφυγή των φαινομένων ακράτειας.

Επίσης,  διευκολύνεσαι και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Γιατί είναι αυτοί οι μύες που χρησιμοποιείς για να σπρώξεις… Οπότε πριν ή αφού μείνεις έγκυος, φρόντισε να τους γυμνάσεις… Και αν συνεχίσεις την τακτική άσκηση και μετά τον τοκετό, θα συμβάλεις σημαντικά στην ταχεία ανάκαμψη του οργανισμού σου.

Παράλληλα, με τις ασκήσεις Kegel δυναμώνουν και οι σύνδεσμοι που συγκρατούν τη μήτρα ψηλά, προλαμβάνοντας την πρόπτωση. Το πυελικό έδαφος γενικότερα υποστηρίζει τα εσωτερικά σου όργανα, ιδιαίτερα την ουροδόχο κύστη, το έντερο και τη μήτρα.  Σκέψου το ως μια μικρή αιώρα. Εάν η αιώρα είναι αδύναμη, τα όργανα δεν θα κάθονται όπως πρέπει...

Τέλος, προετοιμάζεις τον εαυτό σου καλύτερα και προνοείς ώστε η διαδικασία γήρανσης να επέλθει πιο αργά και ανώδυνα. Όπως το σώμα σου διατηρείτε νεότερο, αν ασκείς τους υπόλοιπους μυς, έτσι και με τις ασκήσεις Kegel, μπορείς να γυρίσεις το "βιολογικό ρολόι" πίσω, και να διατηρήσεις την ελαστικότητα των πυελικών μυών για περισσότερο χρόνο με την συστηματική εξάσκηση.

Τώρα λοιπόν που γνωρίζεις την πολύτιμη αξία των ασκήσεων Kegel, σταμάτα να αθετείς τις υποσχέσεις που έδινες στον εαυτό σου, πως θα τις ξεκινήσεις από αύριο…

Ας αρχίσουμε όμως από τα βασικά...

Εντοπισμός των Kegel μυών

Ο πιο διαδεδομένος και εύκολος τρόπος είναι να διακόψεις και να ξαναρχίσεις την ούρηση  για να καταλάβεις ακριβώς για ποιους μυς μιλάμε. Ένας άλλος τρόπος είναι να εισχωρήσεις ένα δάκτυλο στον κόλπο και να σφίξεις τους μυς. Όταν νιώσεις πίεση γύρω από το δάκτυλο χρησιμοποιείς τους σωστούς μυς.

Συμβουλές πριν ξεκινήσεις τα Kegels:

  • Για να κάνεις τις ασκήσεις Kegel, η ουροδόχος κύστη θα πρέπει να είναι εντελώς άδεια.
  • Αποφύγε επίσης να κρατάς την αναπνοή σου.
  • Να είσαι προσεκτική, ώστε να μην σφίγγεις το στομάχι, τα πόδια ή άλλους μύες, γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους μύες της κύστης.

Ασκήσεις Kegel χωρίς το Energie:

Ξάπλωσε ανάσκελα με ένα ή παραπάνω μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι σου και λύγισε τα πόδια με τα πέλματα στο πάτωμα. Χαλάρωσε όλους τους μυς εκτός από τον Kegel. Στην αρχή πιθανώς να σφίγγεις τους γύρω μυς της κοιλιάς, των μηρών ή των γοφών, κάτι το οποίο θα πρέπει να αποφύγεις.

Η άσκηση έγκειται στο να κρατήσεις τους μύες αυτούς σφιγμένους για κάποια δευτερόλεπτα. Αρχικά κράτησέ τους μετρώντας μέχρι το 3. Στη συνέχεια χαλάρωσέ τους και μέτρα και πάλι μέχρι το 3. Κάνε 10 με 15 επαναλήψεις κάθε φορά.  Μέρα με τη μέρα, προσπαθήσε να αυξήσεις τη διάρκεια κάθε κύκλου, συσφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες εναλλάξ.

Επανάλαβε τις ασκήσεις, ιδανικά τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα. Κάθε μέρα, κάνε τις ασκήσεις σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Ξαπλωμένη, καθιστή και στεκόμενη όρθια. Όταν κάνεις τις ασκήσεις και από τις 3 θέσεις, τους κάνεις πιο δυνατούς. Προσπάθησε να τις κάνεις το λιγότερο 5 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα. Μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις όπου κι αν βρίσκεσαι, από το να μην τις κάνεις καθόλου, για παράδειγμα όταν κάθεσαι στον καναπέ ή μπροστά στον υπολογιστή.

Ασκήσεις Kegel με το Energie:

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να ενδυναμώσεις οποιονδήποτε μυ είναι με ασκήσεις βάρους. Έτσι λοιπόν και για τους Kegel μυς, σου έχουμε  τον εκγυμναστή μυών Kegel Energie. Μικρό,πρακτικό και λειτουργικό. Χρησιμοποιώντας το βαράκι Énergie έχεις έναν ασφαλή και απολαυστικό τρόπο για να διατηρείς τους Kegel μυς ακμαίους πριν και μετά τον τοκετό αλλά και μετά την εμμηνόπαυση.

Πριν χρησιμοποιήσεις τον εκγυμναστή μυών Kegel Energie για καλύτερα αποτελέσματα προσπαθήσε να απομονώσεις και συσφίξεις μόνο τον Kegel μυ. Ανασηκώσε την λεκάνη χωρίς να ακουμπάει κάτω. Εισχωρήσε το Énergie στην είσοδο του κόλπου, (αν θέλεις μπορείς να το λιπάνεις για ευκολότερη διείσδυση). Πάρε μια βαθιά αναπνοή και χαλαρώσε εντελώς τους μυς του κόλπου καθώς εκπνέεις. Έπειτα σφίξε και χαλαρώσε τους μυς γύρω από το Énergie. Πάρε άλλη μια βαθιά αναπνοή και εκπνέοντας χαλάρωσε τον κόλπο, ενώ ταυτόχρονα εισχωρείς το Énergie 2,5 εκατοστά. Σφίξε και χαλαρώστε τον Kegel μυ αρκετές φορές. Συνεχίσε αυτή την διαδικασία έως ότου έχεις ολική εισχώρηση.

Για τις δύο πρώτες εβδομάδες εξασκήσου με το Énergie για 10 λεπτά ημερησίως. Έπειτα κάθε δεύτερη μέρα για 5 λεπτά, έτσι ώστε να διατηρηθεί και σταδιακά να αυξηθεί η δύναμη των μυών.

Γιατί Kegels με το Energie;

Το Energie είναι ένα εντυπωσιακό βοήθημα για Kegel ασκήσεις. Η χρήση του δίνει το επιπλέον κίνητρο που χρειάζεται κάθε γυναίκα, για να εκτελέσει αυτές τις απαραίτητες ασκήσεις, καθώς συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με την ευχαρίστηση.

Σίγουρα μπορείς να κάνεις τις απλές άσκησεις Kegel, όμως να έχεις κατά νου πως με συμβατικές μεθόδους, μία γυναίκα πρέπει να επαναλάβει 150 kegels (μισή ώρα) για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με μια πεντάλεπτη χρήση του Énergie. Με 5 λεπτά λοιπόν κάθε δεύτερη μέρα είσαι καλυμμένη, ενώ εναλλακτικά θα πρέπει να κάνεις kegels τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα από 5 λεπτά για να αρχίσεις να βλέπεις τα οφέλη σε 3-6 εβδομάδες. Το Energie λοιπόν είναι ένα βαράκι που θα κρατήσει μια ζωή και πολύ εύκολα και γρήγορα θα σου φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επέλεξε τον τρόπο που σε εξυπηρετεί περισσότερο και μην το αμελείς.... Αν θες να δοκιμάσεις το Energie, μπορείς να το βρεις στο eshop μας tsagiannidis.gr πατώντας εδώ.