Καλέστε τώρα

25310 20270

Το μπάνιο ενός κατακεκλιμένου ασθενή έχει συγκεκριμένους στόχους, όπως είναι φυσικά ο καθαρισμός του δέρματος, η προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος στους ιστούς αλλά και η δημιουργία ευεξίας που σου δημιουργεί η σωστή υγιεινή.

Το λουτρό καθαριότητας στα ηλικιωμένα άτομα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε μέρα, διότι έχουν μειωμένη εφίδρωση και έκκριση σμήγματος. Επιπλέον  επειδή το δέρμα τους είναι πιο εύθραυστο και ξηρό, χρειάζεται προστασία από τα κοινά σαπούνια.

Η Σειρά Menalind Clean της Hartmann είναι ειδικά προϊόντα με ήπια, καθαριστικά και ενυδατικά συστατικά για βαθύ και απαλό καθαρισμό ιδίως της ταλαιπωρημένης ώριμης επιδερμίδας. Η σειρά διαθέτει επίσης ειδικά προϊόντα για τον επαγγελματικό καθαρισμό κλινήρων ασθενών ή ασθενών με ακράτεια. Με απαλό δροσερό άρωμα και ουδέτερο pH και δερματολογικά ελεγμένα αποτελούν την ασφαλή επιλογή για την περιποίηση του κατακεκλιμένου ασθενή.

Για να μια πιο οικονομική λύση , δείτε την νέα μας σειρά φροντίδας ασθενών Abena για περιποίηση και φροντίδα σε πολύ καλές τιμές.

Πώς κάνουμε μπάνιο έναν κατάκοιτο ασθενή;

Ο χώρος θα πρέπει έχει ανεβασμένη θερμοκρασία, ώστε να μην κρυώνει ο ασθενής και όλα τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε πρέπει να είναι συγκεντρωμένα κοντά στο κρεβάτι ώστε να μην χρειαστεί να διακόψετε την διαδικασία του μπάνιου του ασθενή, ψάχνωντας αυτά που χρειάζεστε.

Βήμα 1ο

Αφαιρέστε, το μαξιλάρι, το κάλυμμα και την κουβέρτα. Πριν ξεκινήσετε το μπάνιο του ασθενή, φροντίστε να έχει ικανοποιήσει τις σωματικές του ανάγκες.Αφαιρέστε το νυχτικό ή τις πυτζάμες του ασθενή και καλύψτε με μια πετσέτα για να νιώθει πιο άνετα.

Βήμα 2ο : Βοηθήστε τον ασθενή να φροντίσει τη στοματική του υγιεινή και ξεκινήστε με το λούσιμο του κεφαλιού. Κάνετε ρολό μια μικρή πετσέτα και την τοποθετείτε κάτω από τον αυχένα του ασθενή. Χρησιμοποιήστε λουτήρα με νερό σε σωστή θερμοκρασία και σαμπουάν. Σας προτείνουμε το Molicare Skin Σαμπουάν με πανθενόλη και αμυγδαλέλαιο. Αν θέλετε για μεγαλύτερη ευκολία επιλέξτε τον σκούφο λουσίματος, ο οποίος είναι έτοιμος για χρήση, oπότε δεν χρειάζεστε ούτε λουτήρα, ούτε νερό. O σκούφος λουσίματος καθαρίζει και αναζωογονεί τα μαλλιά των ασθενών και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Όποια διαδικασία και αν επιλέξετε, στεγνώστε με μια πετσέτα και αφήστε την πετσέτα να απορροφήσει νερά αν χρησιμοποιήσατε τον παραδοσιακό τρόπο λουσίματος του ασθενή. Πλύντε το πρόσωπο και τα αυτιά με μια πετσέτα βρεγμένη μόνο με νερό χωρίς σαπούνι και έχετε τελειώσει με την κεφαλή.

Βήμα 3ο : Για τον καθαρισμό του σώματος χρειάζεστε δύο λεκάνες με ζεστό νερό , στην θερμοκρασία που επιθυμεί ο ασθενής, δύο διαφορετικά σφουγγάρια και αφρόλουτρο. Εμείς σας προτείνουμε το Molicare Skin Λοσιόν Καθαρισμού για απαλό καθαρισμό με ουδέτερο PH. Η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι περίπου στους 35-40ο C και θα πρέπει να ελέγχεται καθ’ όλη τη διάρκεια του λουτρού. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει με θερμόμετρο μπάνιου ή με το χέρι (έσω επιφάνεια του πήχυ). Βουτάτε το ένα σφουγγάρι στην πρώτη λεκάνη όπου έχετε βάλει το αφρόλουτρο και στραγγίζοντας πολύ καλά για να μην τρέχουν καθόλου νερά , ξεκινάτε το σαπούνισμα από τις πιο καθαρές περιοχές στις πιο βρώμικες.

Η σειρά  για το μπάνιο ασθενή είναι η εξής:

Λαιμός - θώρακας - χέρια - μασχάλες - πόδια μπροστά.

Ευαίσθητη περιοχή με το άλλο σφουγγάρι το οποίο βουτάτε στην δεύτερη λεκάνη.

Πλάτη - πόδια πίσω.

Να θυμάστε επιμείνετε περισσότερο στις πτυχές και τις αναδιπλώσεις του δέρματος.

Κατά την διάρκεια που διεξάγετε το μπάνιο ασθενή, αλλάζετε το νερό όσες φορές χρειαστεί. Όταν σαπουνίζετε την πλάτη και το πίσω μέρος του σώματος, ο ασθενής είναι στην δεξιά πλευρά. Σκουπίζετε λοιπόν με πετσέτα,

ώστε να είναι στεγνός από πίσω και εφαρμόζετε το μισό καθαρό σεντόνι κατά μήκος του μισού κρεβατιού. Έπειτα τον γυρνάτε από την αριστερή πλευρά, σαπουνίζετε τα σημεία που δεν μπορούσατε να κάνετε όταν ήταν γυρισμένος στην άλλη πλευρά και ξεδιπλώνετε το σεντόνι και στην άλλη πλευρά του κρεβατιού , αφού φυσικά τον στεγνώσετε πάλι με την πετσέτα. Έτσι με το που έχετε τελειώσει με το σαπούνισμα έχετε αλλάξει και σεντόνι, το οποίο είναι απόλυτα στεγνό.

Εναλλακτικά, επειδή σίγουρα η διαδικασία μπορεί να σας φανεί πολύπλοκη και δύσκολη, σε σχέση με έναν επαγγελματία νοσηλευτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν Molicare Skin Γάντια Καθαρισμού - Έτοιμο Μπάνιο. Θερμαίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων την συσκευασία Menalind Professional Έτοιμο Μπάνιο , η οποία περιέχει 8 εμποτισμένα γάντια, που αρκούν για ένα πλήρες μπάνιο του σώματος. Με την ίδια σειρά που περιγράψαμε επάνω χρησιμοποιείτε τα οχτώ μαντηλάκια, ένα για κάθε περιοχή. (Εναλλακτικά επιλέξτε το είδος Αbena Γάντια Καθαρισμού Ασθενή για μια πιο οικονομική λύση.)

Βήμα 4ο

Αφαιρείται την πετσέτα από το κεφάλι και χτενίζετε τα μαλλιά. Ο ασθενής είναι καθαρός και στεγνός οπότε τώρα προχωράτε σε ξύρισμα αν πρόκειται για άντρα, ή κόψιμο νυχιών, κόβοντας με προσοχή & λιμάροντας με ειδικά εργαλεία περιποίησης νυχιών.

Προσοχή: Εάν παρατηρήσετε στα πόδια μύκητες ή κάλους, θα πρέπει τον ασθενή να τον δει ειδικός ποδίατρος για την αφαίρεση των κάλων ή για την καταπολέμηση  των μυκητών που τον ταλαιπωρούν. Επίσης,σε κάθε περίπτωση που διαπιστώσετε πληγές ή σημάδια στο δέρμα ή στα νύχια, παραμορφώσεις των δακτύλων ή των νυχιών, επίμονους πόνους ή οτιδήποτε άλλο κρίνετε ανησυχητικό, θα πρέπει να τον απευθύνετε σε ειδικό ιατρό, ποδίατρο, δερματολόγο ή ορθοπεδικό ανάλογα με το πρόβλημα.

Βήμα 5ο

Όποια διαδικασία και αν ακολουθήσατε μετά το μπάνιο ασθενή , μην ξεχνάτε την ενυδάτωση με ειδικά προϊόντα.

Σας προτείνουμε την Menalind Professional Body Lotion ένα γαλάκτωμα σώματος με το υψηλής ποιότητας σύμπλοκο Nutriskin Protection που αποτελείται από πλούσιο αμυγδαλέλαιο, ενυδατικά αμινοξέα και κρεατίνη, που χαρίζει ενέργεια στο δέρμα και απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά οξέα που προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

Εξτρά συμβουλές για το μπάνιο ασθενή

  • Προστατεύετε την ιδιωτικότητά του σε κάθε βήμα νοσηλείας - τοποθετείστε με τέτοιο τρόπο την πετσέτα μπάνιου, ώστε να μην εκτίθενται περιοχές που μπορεί να τον κάνουν να νιώθει άβολα όλη την ώρα, παρά μόνο όταν είναι απαραίτητο.
  • Παρατηρήστε για αλλοιώσεις από παρατεταμένη πίεση γιατί υπάρχει ο κίνδυνος των κατακλίσεων και απευθυνθείτε άμεσα σε ειδικό, αν παρατηρήσετε κάτι ανησυχητικό
  • Κάντε ελαφρύ μασάζ στην πλάτη και το πίσω μέρος του σώματος αν το επιθυμεί ο ασθενής για να ενθαρρύνετε την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και για να τον κάνετε να αισθανθεί θαλπωρή και ευεξία.
  • Για το καθάρισμα των αυτιών μη χρησιμοποιείτε μπατονέτες γιατί μπορεί να υπάρξει τραυματισμός. Καθαρίζετε τα αυτιά μόνο με την πετσέτα, εκτός αν σας το ζητήσει ο ασθενής και είναι πολύ συνεννοήσιμος.

Τα συστήματα καθαρισμού - έτοιμο μπάνιο ασθενή μήπως προκαλούν αφυδάτωση;

Τα είδη – έτοιμο μπάνιο και λούσιμο που σας προτείνουμε μειώνουν κατά 50% το χρόνο περίθαλψης σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό μπάνιο. Χρησιμοποιείται ένα μαντηλάκι ανα περιοχή Πρόσωπο-λαιμός- στέρνο- Αριστερό χέρι/μασχάλη- Δεξί χέρι/μασχάλη- Περίνεο- Αριστερό πόδι -Δεξί πόδι- Επάνω μέρος πλάτης & κάτω μέρος πλάτης  και τον σκούφο λουσίματος για το κεφάλι.

Για να σας καθησυχάσουμε τα είδη αυτά, δεν αφυδατώνουν την επιδερμίδα αλλά αντίθετα είναι πλήρως ενυδατικά. Προσφέρουν μια αληθινή αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας μετά το μπάνιο.  Έχουν ευχάριστο άρωμα.  Μπορείτε να τα θερμάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για περισσότερη ανακούφιση και θαλπωρή των ασθενών. Έχουν ουδέτερο pH, είναι υποαλλεργικά και άκρως υγιεινά. Δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και τα προτιμούν τόσο οι φροντιστές όσο και οι ίδιοι οι ασθενείς για πιο γρήγορη διαδικασία.

Για εσάς που φροντίζετε ασθενείς στο σπίτι και γνωρίζετε πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η διαδικασία του μπάνιου, είναι ιδανική λύση!!!

Στο tsagiannidis.gr προτείνουμε λύσεις που να βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητάς σας, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε...

Μπείτε στο e-shop μας και βρείτε ότι χρειάζεστε… με την καλύτερη εξυπηρέτηση και σε ανταγωνιστικές τιμές...

Διαθέτουμε κι άλλα ειδικά προϊόντα για τον επαγγελματικό καθαρισμό  και την περιποίηση κλινήρων ασθενών ή ασθενών με ακράτεια. Δείτε τα όλα εδώ και επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε για την αποτελεσματική περιποίηση των αγαπημένων σας ανθρώπων:

Δείτε όλα τα προϊόντα της περιποίησης και καθαριότητας εδώ.