Μύθοι και αλήθειες για την ακράτεια

Μύθοι και αλήθειες για την ακράτεια

Η ελλιπής ενημέρωση σχετικά με την ακράτεια μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία.

Μύθος: Η ακράτεια αφορά μόνο τους ηλικιωμένους
Αλήθεια:
Αν και η συχνότητα της ακράτειας είναι μεγαλύτερη στην τρίτη ηλικία, μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, 5 εκατομμύρια νέοι κάτω των 24 ετών έχουν κατά καιρούς εμφανίσει συμπτώματα που σχετίζονται με την ακράτεια.

Μύθος: Υπάρχει ένα μόνο είδος ακράτειας
Αλήθεια:
Υπάρχουν διάφοροι τύποι ακράτειας, όπως η ακράτεια από προσπάθεια, η επιτακτική ακράτεια, η ακράτεια υπερπλήρωσης και η μικτή ακράτεια. Λιγότερο συχνή είναι η λειτουργική ακράτεια, ο ολική ακράτεια, η αντανακλαστική ακράτεια και η παροδική ακράτεια. Ο κάθε τύπος επιβάλλει και μια ορισμένη μέθοδο θεραπείας.

Μύθος: Η ακράτεια είναι προσωπική υπόθεση
Αλήθεια:
Η ακράτεια είναι ένα ιατρικό ζήτημα και επομένως επιβάλλεται να το συζητήσετε με το γιατρό σας. Η διάγνωση της αιτίας του προβλήματος οδηγεί στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας με σκοπό την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Μύθος: Η χειρουργική επέμβαση δεν ενδείκνυται στην περίπτωση της ακράτειας
Αλήθεια:
Εάν έχουν ανεπιτυχώς εφαρμοστεί διάφορες θεραπευτικές μέθοδοι, η χειρουργική επέμβαση είναι μια λύση για την ακράτεια. Η βασική αιτία της πάθησης παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.

Μύθος: Η ακράτεια είναι ασθένεια
Αλήθεια:
Η ακράτεια είναι πάθηση και όχι ασθένεια. Μπορεί να είναι παροδική ή χρόνια, ή να αποτελεί σύμπτωμα κάποιας νόσου. Όταν γίνει η διάγνωση, είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Αναζητήστε προϊόντα που θα σας βοηθήσουν στην δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής σας.


Αφήστε το σχόλιο σας
Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Απαιτούμενα πεδία *

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιό σας.