Η πελματογράφηση και τα οφέλη της

Η πελματογράφηση και τα οφέλη της

Η πελματογράφηση είναι μια εξέταση που αναλύει την κατανομή των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση, αποτυπώνοντας ψηφιακά τη μορφολογία του πέλματός μας. Δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων.

Κάθε πόδι μπορεί να έχει μικρές ή μεγάλες αποκλίσεις από την ορθή ανατομική του θέση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται ολοκληρο το κάτω άκρο και κατ' επέκταση να δημουργήσει τραυματισμούς και κακώσεις στο ίδιο το πόδι, το γόνατο, ακόμα και στην σπονδυλική στήλη.

Φυσικά το παραπάνω πρόβλημα το επιβαρύνουν η παχυσαρκία, η πολύωρη ορθοστασία και τα παπούτσια, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι στενά, ψηλά και δεν υποστηρίζουν σωστά το πέλμα.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορούμε να ανακαλύψουμε και να διαγνώσουμε με την πελματογράφηση είναι η πλατυποδία, η κοιλοποδία (υψηλή καμάρα), ανισοκελία , βλαισοποδία, βλαισογωνία, ραιβοκοιλοποδία, υπερπρηνισμός, διαβητικό πόδι, αθλητικές κακώσεις κτλ. Αυτές μπορούν όχι μόνο να προσδιορισθούν αλλά και να δοθεί διάγνωση ως προς την βαρύτητα τον τύπο, την μορφή, βαθμό και κατανομή των πιέσεων και να σχεδιασθεί η θεραπεία τους.

Η Εξέταση

Η πελματογράφηση χωρίζετε σε:

  • Στατική: όπου ο ασθενής στέκεται ακίνητος πάνω στη πλατφόρμα του πελματογράφου.
  • Δυναμική: όπου ο ασθενής περπατάει πάνω στην πλατφόρμα με κανονική φορά και ταχύτητα.

Είναι εντελώς ανώδυνη και καλό είναι να γίνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας. Ιδιαίτερα για το παιδί σας είναι μια εύκολη, ανωδυνη και ακριβής μέτρηση. Με τα ειδικά ορθωτικά πέλματα θα μπορεί να φοράει όποια παπούτσια θέλει και θα μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της θεραπείας του, επαναλαμβάνοντας την εξέταση κατά περιόδους.

Η διόρθωση και η προληψη ολων των παραπάνω προβλημάτων γίνεται με την κατασκευή ειδικών ορθωτικών πελμάτων, τα οποία κατασκευάζονται αποκλειστικα για εσάς.

Η επιλογή τους γίνεται ανάλογα τα στοιχεία του πελματογραφήματος, την ηλικία, το βάρος, τiς δραστηριότητες, και τiς ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Το ζεύγος πελμάτων που κατασκευάζεται είναι εξατομικευμένο για κάθε πόδι και φορώντας το, κάθε λογής υπόδημα μετατρέπεται σε ανατομικό.

Τα Οφέλη

  • Eξισορρόπηση των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα σας όταν περπατάτε.
  • Kαλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.
  • Διευκόλυνση των καθημερινών σας δραστηριοτήτων.
  • Eλάττωση της μυϊκής κούρασης για εσάς με βάση το πελματογράφημά σας.

Αφήστε το σχόλιο σας
Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Απαιτούμενα πεδία *

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιό σας.