Τι τύπο ποδικής καμάρας έχεις;

Τι τύπο ποδικής καμάρας έχεις;

To κάθε πέλμα είναι διαφορετικό και έχει τις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Πέρα από κάποιες πολύ δύσκολες παθήσεις όπως για παράδειγμα η ιπποποδία, το 90% των ποδιών μπορεί να ταξινομηθεί σε τρεις κατηγορίες με βάση την καμάρα του ποδιού. Χαμηλή/Επίπεδο πόδι , Μεσαία Καμάρα ή Ψηλή καμάρα.

Για να δούμε λίγο πιό αναλυτικά:

Πατήστε σε μια κόλλα Α4 , αφού βρέξετε το πόδι σας σε μια λεκανίτσα και παρατηρήστε σε ποια εικόνα μοιάζει το αποτύπωμα.

1Αν μοιάζει με το αποτύπωμα της διπλανής εικόνας έχετε χαμηλή καμάρα, δηλαδή το πόδι σας εφάπτεται σχεδόν ή εξ'ολοκλήρου με το έδαφος.

 

 

2Αν μοιάζει με το αποτύπωμα της διπλανής εικόνας έχετε μεσαία καμάρα. Δηλαδή στο μεσαίο τμήμα ούτε είναι γεμάτο το αποτύπωμα σας αλλά ούτε λεπτό ή ανύπαρκτο όπως στην παρακάτω περίπτωση.

 

3Αν μοιάζει με αυτό το αποτύπωμα ή και με το μεσαίο τμήμα του ποδιού να λείπει εντελώς από το αποτύπωμα που αφήσατε στο χαρτί έχετε ψηλή καμάρα.

 

Αν επιθυμείτε να κάνετε το τεστ για να βρείτε το πέλμα Lynco που σας ταιριάζει πατήστε εδώ.

Για να δούμε την εικόνα του ποδιού σας από το πλάι και ακόμα πιο αναλυτικά την κάθε περίπτωση.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ OTI ΕΧΩ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΜΑΡΑ;

xamili kamara

Χαρακτηριστικά: To πόδι έχει χαμηλή καμάρα όταν η ποδική καμάρα τείνει προς το έδαφος, δεν είναι τόσο ορατή ή και στην περίπτωση του επίπεδου ποδιού δεν διαγράφεται καθόλου. Το πόδι αυτό είναι πολύ εύκαμπτο και οι αστράγαλοι έχουν κλίση προς τα μέσα (βλαισότητα).

Πιθανά προβλήματα: Βλαισοπλατυποδία , πελματιαία απονευρωσίτιδα, μετα-κνημιαία τενοντίτιδα, άκανθας φτέρνας, προβλήματα στο μέσον του γόνατος, στο ισχίο, στην μέση ή και τον αυχένα.

 Tί προσφέρουν σε αυτόν τον τύπο καμάρας τα Ορθωτικά Πέλματα Lynco ;

Τα ορθωτικά Lynco ανυψώνουν πίσω το πέλμα και συνδιαστικά με την σωστή υποστήριξη της καμάρας Lynco, αναιρούν την κλίση προς τα μέσα, διατηρούν το πόδι ευθυγραμμισμένο και έτσι βοηθούν στον έλεγχο της βλαισότητας (κλίση του αστραγάλου προς τα μέσα).

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ OTI ΕΧΩ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΜΑΡΑ; 

metria kamara

Χαρακτηριστικά: Έχουμε ένα “βιομηχανικά αποτελεσματικό πόδι”, μέτρια εύκαμπτο με καθορισμένο τόξο στην καμάρα, ορατό όσο πρέπει. Η καμάρα αυτή ανήκει στο 60% του πληθυσμού.

Πιθανά προβλήματα : Τα πιθανά προβλήματα όμως δεν σημαίνει ότι εξαλείφονται. Παρόλο που η καμάρα είναι η πιο επιθυμητή από τις τρεις περιπτώσεις, το πόδι παραμένει ευαίσθητο κι αυτό σε κοινά προβλήματα  όπως πόνος στην πτέρνα ή στα μετατάρσια από την ορθοστασία ή και την χρήση ακατάλληλων υποδημάτων.

Tί προσφέρουν σε αυτόν τον τύπο καμάρας τα Ορθωτικά Πέλματα Lynco ;

Τα ορθωτικά Lynco με την πρωτοποριακή καμάρα Lynco βοηθάνε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών παθήσεων, απορρόφουν τους κραδασμούς και παρέχουν άνεση και πρόληψη πόνου στα πόδια σας. Υποστηρίζουν σωστά στα σημεία που το χρειάζεστε ακόμα και αν η καμάρα σας είναι μέση.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ OTI ΕΧΩ ΨΗΛΗ ΚΑΜΑΡΑ; 

psili kamara

Χαρακτηριστικά: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα πολύ άκαμπτα πόδια με καμάρα που κάθεται ψηλότερα απ’ ότι θα έπρεπε και διαγράφεται πολύ. Αυτό καταργεί την χρήση του μεσαίου μέρους του πέλματος και προκαλεί υπερβολική  χρήση-πίεση στο πίσω πόδι και στο μπροστινό μέρος του ποδιού.

Πιθανά προβλήματα: Πελματιαία απονευρωσίτιδα, μεταταρσαλγία, κάλοι, δυσμορφία των δαχτύλων, μούδιασμα ή και αίσθημα καψίματος μπροστά, νεύρωμα Morton.

Tί προσφέρουν σε αυτόν τον τύπο καμάρας τα Ορθωτικά Πέλματα Lynco ;

Τα ορθωτικά Lynco παρέχουν κατάλληλη στήριξη για την καμάρα, ελέγχουν την ραιβότητα (κλίση του αστραγάλου προς τα έξω) με την χρήση μιας κοιλότητας στο πίσω πέλμα, ενώ το μαξιλαράκι στο μετατάρσιο παρέχει την απαραίτητη ανακούφιση στο εμπρόσθιο πέλμα και ανακατανέμει τις πιέσεις σε όλο το πέλμα, αν το χρειάζεστε με βάση τις πιέσεις που επιδεικνύεται ανεβαίνοντας στον πελματογράφο.

Κάνοντας την πελματογράφηση στο iStep, βλέπετε μπροστά στα μάτια σας πως φορώντας το κατάλληλο πέλμα για τις δικές σας μοναδικές ανάγκες, οι πιέσεις ανακατανέμονται και το πόδι ευθυγραμμίζεται. Η σωστή ευθυγράμμιση προστατεύει τα γόνατά σας, τα ισχία, την μέση και  τον αυχένα. Και είναι κάτι που το χρειαζόμαστε όλοι όσοι περπατάμε, κινούμαστε, αθλούμαστε, στεκόμαστε...

ορθωτικά πέλματα Lynco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eίναι πoλύ σημαντικό να γνωρίζετε πως τα πέλματα που φοράτε καθημερινά θα πρέπει να έχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές για να σας ωφελήσουν. Τα κοινά πέλματα  δεν προσφέρουν την κατάλληλη υποστήριξη που χρειάζονται τα δικά σας πόδια, με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους. Έχουν απλά κάποια χαρακτηριστικά γενικευμένα που βοηθούν βεβαίως σε ένα βαθμό, αλλά δεν προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις.

Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε επιλέξει υψηλής ποιότητας ορθωτικά πέλματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον τύπο των ποδιών σας και διαθέτουν την μονάδική καμάρα Lynco που προσφέρει στήριξη εκεί που πραγματικά την χρειάζεστε σε σχέση με το γενικευμένο πέλμα που διαθέτει το υπόδημα σας ή το τυποποιημένο που έχει φτιαχτεί για να εξυπηρετεί όλα τα πόδια.

Βρείτε ένα iStep και σαρώστε τα πόδια σας...

Ελάτε στα καταστήματά μας, ανεβείτε στο iStep για μια δωρεάν πελματογράφηση και δοκιμάστε τα νέα ορθωτικά πέλματα Lynco της Aetrex!

Τα Νο 1 ορθωτικά πέλματα παγκοσμίως!!! Σας περιμένουμε στα καταστήματα μας στην Κομοτηνή και το Διδυμότειχο με ραντεβού ή χωρίς.

Αν επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού πατήστε εδώ.

Το προσωπικό μας είναι άρτια εκπαιδευμένο, ώστε να σας εξυπηρετήσει άψογα. Σας περιμένουμε!!!

IMG-20180414-WA0011

Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο παρέχονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν προορίζονται  για να αντικαταστήσουν την διαβούλευση με τον ποδίατρο, τον γιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας. Η πελματογράφηση δύναται να εκτυπωθεί ή να σας σταλεί με email ώστε να συμβουλευτείτε και τον ορθοπεδικό ή ποδίατρό σας.


Αφήστε το σχόλιο σας
Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Απαιτούμενα πεδία *

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιό σας.