6 ασκήσεις yoga για να ανακουφίσετε τα κουρασμένα πόδια σας

6 ασκήσεις yoga για να ανακουφίσετε τα κουρασμένα πόδια σας

Είτε περάσατε το προηγούμενο βράδυ με ψηλά τακούνια, είτε φορέσατε μόλις τα νέα σας παπούτσια και ακόμα δεν τα έχετε συνηθίσει ή δουλεύετε πολλές ώρες σε όρθια στάση, τα πόδια σας ταλαιπωρούνται καθημερινά. Και όπως φανατικά υποστηρίζουμε πάντα εδώ στο tsagiannidis.gr τα πόδια μας είναι το στήριγμά μας και θα πρέπει να τα φροντίζουμε.

 

Αν αγοράσατε τα ορθωτικά πέλματα Lyncos της Aetrex το πρώτο βήμα για την φροντίδα τους το έχετε κάνει... Αν όχι πατήστε εδώ για να κάνετε το τεστ που θα σας δείξει ποιο πέλμα χρειάζεστε ή κλείστε ραντεβού για μια πελματογράφηση με το iStep.

Επίσης αν φροντίζετε την υγιεινή των ποδιών σας καθημερινά, τώρα ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε στην ρουτίνα σας και ασκήσεις yoga για τα πόδια,για να αποσυμφορήσετε και να ανακουφίσετε τα πόδια σας που κάθε μέρα φέρουν περισσότερο βάρος από όσο συνειδητοποιείτε.

Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με εξι ασκήσεις yoga για τα πόδια που όχι μόνο θα βοηθήσουν να κρατήσετε τους πόνους μακριά, αλλά θα σας ωφελήσουν γενικότερα.

Στάσεις yoga που βοηθούν τα πόδια σας

Δοκιμάστε τις παρακάτω στάσεις yoga για τα πόδια για να προσφέρετε λίγη εξτρα φροντίδα στα κουρασμένα σας πόδια:

Adho Mukha Svanasana – Downward-Facing Dog  

Πρόκειται για την πιο αντιπροσωπευτική στάση της γιόγκα και είναι πολύ ευεργετική για όλο το σώμα. Ανακουφίζει από τους πόνους στα γόνατα, τις φτέρνες και τα πέλματα και έχει πολλά επιπλέον οφέλη καθώς αυξάνει το εύρος κίνησης και δυναμώνει τον κορμό. Εάν ζορίζεστε να ακουμπήσετε τις φτέρνες σας κάτω τότε βάλτε μια τυλιγμένη πετσέτα μέχρι να εξασκηθείτε αρκετά ώστε σε βάθος χρόνου να το καταφέρετε. Βάλτε στόχο να κρατήσετε τη στάση του αυτή για τουλάχιστον 10 βαθιές αναπνοές.

yoga για τα πόδια

Προσέξτε να «απλώνετε» τα δάχτυλά σας στο πάτωμα αλλά συγχρόνως να ξεκολλάτε το μέσο από τις παλάμες σαν βεντούζα προς τα πάνω. Όταν είστε στην στάση και κοιτάτε τις φτέρνες θα πρέπει να "κρύβονται" πίσω από τα δάχτυλά. Οι κοιλιακοί θα πρέπει δουλέυουν οπότε φέρτε τον αφαλό μέσα προς τη σπονδυλική στήλη και ψηλά προς το στήθος. Οι μύες του αυχένα πρέπει να είναι χαλαροί, το βάρος του κεφαλιού να πέφτει μπροστά και τα αφτιά να είναι μακριά από τους ώμους.

Janu Sirsasana – Head-to-Knee Forward Bend

Τεντώστε το αριστερό σας πόδι και λυγίστε το δεξί γόνατο, τοποθετώντας το στο κάτω μέρος του δεξιού ποδιού στο εσωτερικό του αριστερού μηρού. Το δεξί πόδι και το γόνατό σας πρέπει να πιέζονται άνετα προς το πάτωμα. Το στήθος και ο ομφαλός πρέπει να ευθυγραμμιστούν με το αριστερό σας πόδι. Αυτό θα θέσει τον κορμό σας στη σωστή θέση. Αφήστε τα χέρια σας να πέσουν ελέυθερα καθώς ξεκουράζονται δίπλα στους γοφούς μέχρι εκεί που φτάνετε. Εισπνεύστε και εκπνεύστε χαλαρά για 10 αναπνοές και επαναλάβετε στο αλλο πόδι.

yoga για τα πόδια

Virasana – Hero’s Pose

Από μια θέση γονατιστή, πιέστε τις κορυφές των ποδιών σας προς το στρώμα σας. Τα γόνατα πρέπει να δείχνουν προς τα εμπρός για σωστή ευθυγράμμιση. Εάν οι γοφοί σας δεν μπορούν να φτάσουν άνετα στο πάτωμα και ζορίζουν τα γόνατα, τοποθετήστε ένα στήριγμα ή μια κουβέρτα ανάμεσα στα πόδια σας και καθίστε σε αυτό, για να αυξήσετε το ύψος του καθίσματος σας. Εάν αυτό το τέντωμα είναι πολύ έντονο για τα πόδια, μια κυλινδρική κουβέρτα κάτω από τους αστραγάλους μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση. Κρατήστε σε αυτήν την θέση για δέκα αναπνοές.

yoga για τα πόδια

Vrksasana – Tree Pose 

Μετακινήστε ελαφρά το βάρος σας στο αριστερό πόδι και λυγίστε το δεξί γόνατό σας. Τραβήξτε το δεξί σας πόδι προς τα πάνω και τοποθετήστε το πέλμα στον εσωτερικό αριστερό μηρό, πιέστε τη δεξιά φτέρνα στην εσωτερική αριστερή βουβωνική χώρα, με τα δάχτυλα των ποδιών προς τα κάτω. Το κέντρο της λεκάνης σας πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το αριστερό πόδι. Ξεκουράστε τα χέρια σας στο πάνω χείλος της λεκάνης σας. Πιέστε σταθερά το πέλμα του δεξιού ποδιού προς τον εσωτερικό μηρό (όχι στο γόνατο) και αντισταθείτε με το εξωτερικό του αριστερού ποδιού. Πιέστε τα χέρια σας σε θέση προσευχής. Κρατήστε για δέκα βαθιές αναπνοές και επαναλάβετε στο άλλο πόδι. Με αυτήν την στάση εξασκείτε την ισορροπία σας. Αν δυσκολεύεστε να ξέρετε ότι βοηθά να κοιτάτε σε ένα συγκεκριμένο σημείο ίσια μπροστά.

yoga για τα πόδια

Baddha Konasana – Bound Angle Pose 

Καθίστε με τα πόδια μπροστά σας, ανυψώνοντας τη λεκάνη σας σε μια κουβέρτα, εάν οι γοφοί σας είναι σφιχτοί. Εκπνεύστε, λυγίστε τα γόνατά σας και ρίξτε τα προς τα έξω πιέζοντας τα πέλματα των ποδιών σας μαζί το ένα ενάντια στο άλλο να εφάπτονται. Με τα πόδια σας τοποθετημένα μαζί όπως στην φωτό, θα είστε πραγματικά σε θέση να δείτε αν έχετε επίπεδη πόδια ή ψηλές καμάρες. Αν θέλετε δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια μπάλα του τένις ανάμεσα στα πόδια σας για να κυλήσετε απαλά προς τα πίσω και προς τα εμπρός κάτι που θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τα πέλματα.

yoga για τα πόδια

 

Viparita Karani – Legs Up the Wall with a V stretch

Toποθετώντας τα πόδια σας ανοιχτά σε σχήμα V όπως φαίνεται στην φωτό ενάντια στον τοίχο κάνετε μια ήπια έκταση. Οι στενοί εσωτερικοί μύες του μηρού μπορεί να υπερφορτώσουν την καμάρα του ποδιού προκαλώντας πόνο ή ανισορροπία στα πόδια κατά τη διάρκεια του περπατήματος. Η τοποθέτηση των ποδιών κατ' αυτόν τον τρόπο ή και ίσια προς τα επάνω στον τοίχο ανακουφίζει το πρήξιμο των ποδιών και αποσυμφορίζει από την πίεση που ασκείται στα πόδια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

yoga για τα πόδια

Δώστε την απαραίτητη προσοχή στα πόδια σας με τις ασκήσεις yoga για τα πόδια και κερδίστε συγχρόνως υγεία για όλο το σώμα. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις προσφέρουν χαλάρωση χάρη στις αναπνοές. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, βελτιώστε την υγεία των ποδιών και απαλλαγείτε από το άγχος...

Ξεκινήστε σήμερα yoga για τα πόδια και ανακουφιστείτε!!!


Αφήστε το σχόλιο σας
Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Απαιτούμενα πεδία *

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιό σας.